חוקרים מאוניברסיטת מקמאסטר שבארה"ב ערכו מחקר, בו בדקו את השפעת הצריכה של ירקות ופירות על אנשים המועדים גנטית לסיכון גבוה למחלות לב.
על פי תוצאות המחקר, אנשים עם גרסאות של גן 21p9 נמצאים בסיכון גבוה למחלות לב. החוקרים מצאו כי תזונה בריאה מחלישה את השפעתן המזיקה של הגרסאות הללו בגן בכרומוזום 9, כאשר הסברה היא כי חמישית מהאנשים שמוצאם אירופי נושאים אותו. החוקרים בדקו לצורך זה יותר מ-27,000 איש מכל העולם, כולל אירופה, סין ואמריקה הלטינית. לדברי החוקרים, התוצאות תומכות בהמלצות הקיימות לאכול יותר מחמש מנות של פירות או ירקות כדרך לקדם בריאות טובה. הצעד הבא של החוקרים יהיה לבדוק כיצד התזונה משפיעה על הגנים.
הממצאים פורסמו בכתב העת הרפואי “Plos Medicine”.