במחקר, שנערך באוניברסיטת קליפורניה דיוויס בשיתוף עם המרכז הלאומי לבטיחות מזון וטכנולוגיה בארה"ב, הראה שניתן לצרוך תפוחי-אדמה ובו זמנית להפחית במשקל. המחקר מומן על-ידי מועצת תפוחי-האדמה האמריקאית. במסגרת המחקר נבדקו 86 גברים ונשים הסובלים ממשקל עודף, ולמשך 12 שבועות הם חולקו לשלוש קבוצות, שכל אחת מהן קיבלה תוכנית דיאטה שונה, אולם כל התוכניות כללו 7-5 מנות תפוחי אדמה. על-פי תוצאות המחקר, כל המשתתפים בשלוש הקבוצות ירדו במשקל, וכך הוסר האיום על הצורך בהסרת תפוחי-אדמה מהתפריט לצורך הפחתה במשקל.