המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז
החומרים (ל-6 מנות):
750 גרם תרד טרי או קפוא
½ 1 כוסות שעועית מאש שהושרתה במים בלילה
3 בצלים קצוצים דק
6-5 שיני שום קצוצות
4 עגבניות חתוכות לקוביות
כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כוס בזיליקות טרי (לא חובה)
5 כפות צנוברים או זרעוני חמניות
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן לטיגון
3 כפות רסק עגבניות
מלח/פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את התרד, העגבניות, הרסק, מיץ הלימון והתבלינים, מבשלים 6-5 דקות נוספות. מוסיפים את השעועית מאש ושתי כוסות מים ומבשלים עד לריכוך ולאידוי הנוזלים. מוסיפים את הצנוברים, הפטרוזיליה והבזיליקום ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה:
190 קלוריות, 18 גרם חלבון, 6 גרם שומן, 40 גרם פחמימות, 1,416 מ"ג אשלגן, 167 מ"ג מגנזיום, 190 מ"ג סידן, 9.5 מ"ג ברזל.