באדיבות מועצת הצמחים
חומרים (ל-4 מנות):
3 לבבות ארטישוק טריים (כלומר, לנקות שלושה ארטישוקים טריים ולהשתמש בלבבות שלהם) וחתוכים לקוביות קטנות (לשמור במים עם מיץ לימון עד שמוסיפים לסיר)
2 בצלים קצוצים
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 ראש סלרי קטן חתוך לקוביות קטנות
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
3 גבעולי סלרי עלים חתוכים לפרוסות דקות
2 כוסות ציר מרק ירקות
1 כוס קינואה שטופה היטב במים
1 כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מטגנים בשמן זית את הבצלים. כשהם מזהיבים מוסיפים את הגזר, הארטישוק, הפלפל וראש הסלרי ומנמיכים את האש. מערבבים בסיר כחמש דקות. מוסיפים את גרגירי החומוס, גבעולי הסלרי, ציר המרק והקינואה, מתבלים במעט מלח ופלפל, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה עד שהמים נספגים.
ערכים תזונתיים למנה:
290 קלוריות, 40 גרם פחמימות, 12 גרם חלבונים, 6 גרם שומנים, 1 גרם שומן רווי, 10 גרם סיבים תזונתיים, 850 מ"ג אשלגן, 110 מ"ג סידן,
4 מ"ג ברזל, 140 מ"ג מגנזיום, 180 מ"ג נתרן, 160 מק"ג פולאט, 250 מק"ג ויטמין A,
35 מ"ג ויטמין C
2 מ"ג ויטמין E.