המתכון באדיבות מועצת הצמחים
החומרים (ל-6 מנות):
4 עגבניות
4 פלפלים אדומים
2 שיני שום
1 קופסה של פטריות טריות
1 חציל
2 בצלים סגולים
2 קישואים בינוניים
¾ ספל שעועית ירוקה
¾ ספל גזר גמדי
חתיכת דלעת קטנה
2 כפות רוטב סויה
מלח, פלפל, פלפל חריף או אבקת צ'ילי לפי הטעם
ניתן להוסיף עשבי תיבול
אופן ההכנה:
חותכים את הירקות השלמים לחתיכות גדולות ושמים בסיר. מוסיפים את שאר הירקות, את מרכיבי התיבול ומעט מים. מבשלים עד שהירקות מתרככים ושומרים במקרר. מתאים לצד דגנים ובשרים, פסטה, אורז, קטניות, כבסיס לשקשוקה וכו'.
ערכים תזונתיים למנה:
95 קלוריות, ,15 גרם פחמימות, 4 גרם חלבונים, 0.8 גרם שומנים, 6 גרם סיבים תזונתיים, 134 מ"ג ויטמין C, 684 מ"ג אשלגן, 180 מ"ג נתרן, 60 מ"ג סידן, 2 מ"ג ברזל, 41 מ"ג מגנזיום.