המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ולדיאטה של
שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז
החומרים (ל-6 מנות):
1 כוס חיטה מלאה / גריסים (שהושרו במים ללילה)
½ כוס שעועית חומה (כנ"ל)
½ כוס שעועית לבנה (כנ"ל)
4 גזרים בינוניים חתוכים לטבעות
4 בצלים בינוניים שלמים מקולפים
1כרוב לבן בינוני חתוך לרצועות דקות
6-8 שיני שום שלמות קלופות
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
1 כף אבקת מרק עוף פרווה או מלח ופלפל לפי הטעם
4 כפות עגבניות מרוסקות (או רסק עגבניות)
אופן ההכנה:
מבשלים את כל המרכיבים (חוץ מהפטרוזיליה ורסק העגבניות) יחד עם התבלינים ועם 5 כוסות מים על אש נמוכה כשעתיים וחצי. מוסיפים את רסק העגבניות והפטרוזיליה ומבשלים עוד רבע שעה.
ערכים תזונתיים למנה:
240 קלוריות, 10 גרם חלבון, 2 גרם שומן, 46 גרם פחמימות, 600 מ"ג אשלגן, 77 מ"ג מגנזיום, 70 מ"ג סידן, 3.5 גרם ברזל.