המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז
החומרים (ל-8 מנות):
4 כוסות אורז מלא אחרי בישול
2 כפות שמן (רצוי זית)
2 שיני שום קצוצות
1 בצל קצוץ
2 גזרים מגוררים עבה
3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
6 עגבניות מיובשות מושרות במים וחתוכות גס
300 גרם טופו חתוך לקוביות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
כוס פטריות חתוכות
3 כפות רוטב סויה
כפית פלפל שחור גרוס עבה
כפית ג'ינג'ר טחון
אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת או בווק. מוסיפים בצל, שום וגזר ומערבבים היטב במשך דקה או שתיים. מוסיפים את האורז, הפלפלים, העגבניות המיובשות, הטופו והפטרוזיליה ומערבבים עוד שלוש דקות על האש. מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים לערבב תוך הקפצה עוד כמה דקות.
ערכים תזונתיים למנה:
184 קלוריות, 5 גרם חלבון, 6 גרם שומן, 27 גרם פחמימות, 155 מ"ג אשלגן, 27 מ"ג מגנזיום, 76 מ"ג סידן, 1 מ"ג ברזל.