החומרים:
1 קישוא ירוק כהה
1 קישוא ירוק בהיר
1 קישוא גולדי
1 בצל בינוני
2 עגבניות בשלות גדולות
3-2 שיני שום כתוש
2 עלי דפנה
2 כפות שמן
1 כפית מיורן
¼ כוס יין לבן יבש
¼ כוס מים
מלח, פלפל לבן
אופן ההכנה:
שוטפים את הקישואים. מרתיחים בסיר כ½-1 ליטרים מים עם מעט מלח. כאשר המים רותחים, מכניסים את הקישואים הנקיים למשך 4-3 דקות ומוציאים עם כף מחוררת למים קרים. חותכים את הקצוות וחותכים את הקישואים לגלגלים בעובי של 1 ס"מ.
מחממים בסיר את המרגרינה, מטגנים את הבצל כשהוא חתוך לקוביות קטנות. מוסיפים את השום הכתוש והמיורן ומטגנים את הבצל עד קבלת גוון זהוב.
שוטפים את העגבניות, מוצאים את העוקץ וחותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לבצל המטוגן.
מערבבים, מוסיפים את עלי הדפנה, היין והמים, מתבלים ומבשלים על להבה קטנה.
מוסיפים את הקישואים החתוכים, מערבבים, משלימים את התיבול ומבשלים עד שהקישואים יתרככו.
הערה: כדאי לבשל את הקישואים כך שלא יתרככו סופית, אלא שיהיו מעט קשים (פריכים).