(4 מנות)
מצרכים:
ליטר יוגורט עזים
200 גרם שמנת חמוצה
3 כפות שמן זית
כף שום כתוש
חצי כפית מלח
חצי חבילת שמיר
חצי חבילת נענע
6 מלפפונים קלופים
אופן ההכנה:
לוקחים את השמנת, יוגורט העזים, שמן הזית, שום כתוש והמלח ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.
מגרדים את המלפפונים הקלופים על פומפייה גסה, מסננים את הנוזלים וסוחטים אותם בתןך המסננת על-ידי לחיצה.
קוצצים דק את השמיר והנענע ומוסיפים יחד את המלפפונים לתערובת.
מומלץ להגיש עם קרח ולזלף מעט שמן זית על כל מנה.
המתכון באדיבות ויולה גורן, בעלים ושף קונדיטורית של רשת בתי קפה "ויולה", גבעתיים.