המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל מנהלת היחידה לתזונה ולדיאטה,
שירותי בריאות כללית מחוז מרכז
החומרים (ל-8 מנות):
800 – 1000 גרם פטריות (אפשר משומרות בלי הנוזלים או טריות חתוכות)
4 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים דק
½ כוס שמיר קצוץ דק
4 כפות פרורי לחם או קמח מלא
2 כפות שמן (רצוי קנולה)
250 גרם גבינת קוטג' 5%
150 גרם גבינה בולגרית מגורדת דק
4 כפות גבינה צהובה מגורדת דק
3 ביצים טרופות
6 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מטגנים בסיר את הבצלים עם השום והפטריות. מוסיפים לסיר את כל שאר החומרים, חוץ מהביצים, עם התבלינים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. מסירים מהאש. מוסיפים את הביצים ובוחשים היטב. מעבירים לתבנית משומנת ואופים עד שמזהיב(כ- 45 דקות).
ערכים תזונתיים למנה:
177 קלוריות, 16 גרם חלבון, 9 גרם שומן, 8 גרם פחמימות, 616 מ"ג אשלגן, 2.5 מ"ג ברזל, 85 מ"ג ויטמין A.