החומרים:
3 גבעולי כרתי
כוס וחצי קמח רגיל
100 גרם מרגרינה או חמאה
קורט מלח
3 כפות מים או סודה
3 ביצים
1 שמנת מתוקה
חצי כוס שמנת לקפה
מלח, פלפל
רבע כוס גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה:
חותכים את המרגרינה הקרה לפרוסות דקות ומפוררים אותה לפירורים יחד עם הקמח והמים (אפשר במיקסר).
מרדדים את הבצק במערוך ומסדרים אותו בתבנית לפאי.
אופים בתנור בחום בינוני-גבוה, עד שהבסיס חצי אפוי (כ-10 דקות).
רוחצים היטב שלושה גבעולי כרתי ופורסים דק את החלק הלבן לפרוסות בעובי של 3-2 ס"מ. מבשלים במי-מלח עד שיתרככו.
מסננים היטב בעזרת מסננת.
מסדרים את הכרתי על הבצק האפוי, יוצקים עליו תערובת של שלוש ביצים, חבילה שמנת מתוקה, חצי כוס שמנת לקפה, מלח, פלפל, ומעליה מפזרים רבע כוס גבינה צהובה מגוררת וחתיכות קטנות של חמאה.
מכניסים לתנור בחום בינוני-גבוה לשלושת רבעי שעה, עד שהמאפה משחים היטב.
אין צורך להגיש חם מאוד, הפשטידה טעימה גם כשהיא פושרת. מתאימה למנה ראשונה בארוחה חלבית.