המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של
שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז
החומרים (ל-10 מנות):
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
10 שיני שום חתוכות לפרוסות
2 כפות שמן, רצוי קנולה
כוס ברוקולי חתוך (אפשר גם קפוא)
כוס כרובית חתוכה (אפשר גם קפואה)
כוס גזר גמדי או גזר רגיל חתוך לפרוסות
5 כפות קמח מלא
6 כפות זרעוני דלעת
4 כפות זרעוני חמניות
מלח / פלפל לפי הטעם
250 גרם גבינה 5% צפתית או בולגרית מעודנת, מגוררת דק
1 גביע קוטג' 3%
4 ביצים
½ כוס פטרוזיליה או שמיר קצוץ דק
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מטגנים את הבצל ואת השום. שמים את כל הירקות במים עד לרתיחה, מורידים מהאש ומסננים, מועכים.
מערבבים את מחית הירקות, מעבירים לתבנית ואופים עד להזהבה.
ערכים תזונתיים למנה:
194 קלוריות, 16 גרם חלבון, 10.7 גרם שומן, 9.8 גרם פחמימות, 244 מ"ג אשלגן, 18.1 מ"ג מגנזיום, 122.8 מ"ג סידן, 2.2 מ"ג ברזל,
483 מק"ג קרוטן.