המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של

                                        שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

החומרים (ל-10 מנות):

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות

10 שיני שום חתוכות לפרוסות

2 כפות שמן, רצוי קנולה

כוס ברוקולי חתוך (אפשר גם קפוא)

כוס כרובית חתוכה (אפשר גם קפואה)

כוס גזר גמדי או גזר רגיל חתוך לפרוסות

5 כפות קמח מלא

6 כפות זרעוני דלעת

4 כפות זרעוני חמניות

מלח / פלפל לפי הטעם

250 גרם גבינה 5% צפתית או בולגרית מעודנת, מגוררת דק

1 גביע קוטג' 3%

4 ביצים

½ כוס פטרוזיליה או שמיר קצוץ דק

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. מטגנים את הבצל ואת השום. שמים את כל הירקות במים עד לרתיחה, מורידים מהאש ומסננים, מועכים.

מערבבים את מחית הירקות, מעבירים לתבנית ואופים עד להזהבה.

ערכים תזונתיים למנה:

194 קלוריות, 16 גרם חלבון, 10.7 גרם שומן, 9.8 גרם פחמימות, 244 מ"ג אשלגן, 18.1 מ"ג מגנזיום, 122.8 מ"ג סידן, 2.2 מ"ג ברזל,

483 מק"ג קרוטן.