החומרים:
500 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
1 כוס מים רותחים
50 גרם חמאה
קורט מלח
שני שלישים כוס סוכר חום
2 ביצים
4 כפות קמח
קורט מכל תבלין: קינמון, ציפורן טחונה, אגוז מוסקט מגורר, זנגביל טחון
חצי כוס צימוקים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1 מכל שמנת מתוקה
2 שקיות סוכר וניל
אופן ההכנה:
מבשלים את קוביות הדלעת במים, עד שהן מתרככות. מסננים מועכים ומוסיפים את המלח והחמאה.
מערבבים את הדלעת, הסוכר החום, הקמח, הביצים, המוסקט, הקינמון, הציפורן, הזנגביל וקליפת התפוז המגוררת יחד עם הצימוקים.
שוטחים בתבנית עגולה ומשומנת ואופים במשך 30 דקות ב-180 מעלות.
מערבבים את השמנת וסוכר הווניל, מורחים על פשטידת הדלעת ואופים כ-20-15 דקות, עד שהזיגוג נקרש מעט.
מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר. בכל מקרה – אין להגיש ישירות מהתנור.