המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה

של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

החומרים (ל-15 מנות):

1 ק"ג בשר טחון (רצוי 500 גרם הודו או בקר ו- 500 גרם עוף)

2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות

2 פלפלים אדומים קצוצים

4 גזרים בינוניים מקולפים ומגורדים עבה

8 שיני שום כתושות

2 כפות שמן (רצוי קנולה)

1 כוס פטריות שמפיניון חתוכות

½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק

6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות

100 גרם רסק עגבניות

תבלינים: מלח, פלפל ותבלין לסטייק – לפי הטעם

1 כוס מים

אופן ההכנה:

בסיר שטוח גדול מחממים שמן ומטגנים בצל ושום עד שיזהיבו. מוסיפים את הפלפלים והגזר, ואחר כך את הבשר. משגיחים שלא יהיו גושים – מפרידים היטב עם מזלג. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, רסק העגבניות, התבלינים, המים והפטרוזיליה, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 15 דקות על אש קטנה. מורידים מהאש, מצננים מעט, מוסיפים את הפטריות ומערבבים. משטחים את הבלילה בתבנית פיירקס או בתבנית אפייה על גבי נייר אפייה. אפשר לפזר למעלה מעט פירורי לחם או שתי כפות אגוזים או שקדים טחונים. אופים בין 25 ל- 30 דקות עד שהפשטידה מזהיבה. מגישים חם.

ערכים תזונתיים למנה:

144 קלוריות, 15 גרם חלבון, 7 גרם שומן, 5.3 גרם פחמימות, 243 מ"ג אשלגן, 28 מ"ג מגנזיום, 16 מ"ג סידן, 3 מ"ג ברזל ו- 600 מיקרוגרם ויטמין A.