באדיבות רותי עמיאל

6-4 מנות

החומרים:

עוף גדול

5-4 ראשי שומר

כוס מים

החומרים לרוטב:

¼ כוס שמן

¼ כפית זעפרן או כורכום

½ כפית פלפל לבן

¼ כפית מלח

אופן ההכנה:

חותכים את העוף למנות.

מכינים תערובת חלקה מכל התבלינים והשמן ומורחים על חלקי העוף.

את מה שנותר – משאירים בצד.

מאדים בסיר במשך כ-30 דקות.

מנקים את ראשי השומר: מסירים חלק מהסיבים החיצוניים וקולפים מעט מסביב לראש. מחלקים כל ראש שומר לרבעים ושוטפים היטב.

מסדרים את חלקי העוף בתחתית הסיר, מוסיפים את יתרת הרוטב. מניחים מעל העוף את ראשי השומר, מוסיפים את המים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-50 דקות.

מגישים חם בתוספת גזר ננסי ואורז לבן.