חומרים:
5 עולשים
2 כפות קמח
2 כפות חמאה/שמן
1 כוס חלב/מים
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
גבינה צהובה מרוסקת
אופן ההכנה:
מבשלים את העולש במים ומלח כ-10 דקות ומסננים.
ממיסים את החמאה (או מחממים שמן). מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה חלב או מים, עד שאין גושים.
מתבלים במלח, בפלפל לבן ובאגוז מוסקט.
משמנים תבנית, מניחים את העולשים, יוצקים את הרוטב הלבן מעל ואופים בתנור כ-15 דקות, מכוסה בנייר כסף.
מסירים את נייר הכסף, מוסיפים את הגבינה הצהובה ואופים 10 דקות נוספות. מגישים עם סלט ירקות טרי.
באדיבות: אריקה כהן