החומרים (ל- 4 מנות):

4 סלקים

2 תפוחי עץ ירוקים

1 גביע יוגורט ביו 3% שומן או יוגורט סויה (לסלט פרווה)

2 כפות מיץ לימון

1 כף פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

טובלים את הסלק במים רותחים במשך כמה דקות.

כשהוא מתרכך מעט מוציאים מהמים, מקררים ומגררים.

מגררים בנפרד את תפוחי העץ אחרי קילופם.

מערבבים את היוגורט עם הלימון, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.

מערביים בקערה את הסלק ותפוחי העץ, מוסיפים את הרוטב ומגישים.

 

ערכים תזונתיים למנה:

123 קלוריות, 5.68 גרם חלבון, 21.3 גרם פחמימות, 2.22 גרם שומן  ו-683 מ"ג אשלגן.