החומרים:

6-5 תפוחי-אדמה גדולים

מלח

1 כף שמן

150 גרם סלמון מעושן פרוס גס

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל גרוס

מיץ לימון טרי לטעם

לקישוט:

עירית קצוצה

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי-האדמה במי מלח וכף שמן בקליפתם, מצננים, קולפים וחותכים לקוביות מוארכות.

מניחים את פרוסות הסלמון זו על גבי זו, חותכים לקוביות ומערבבים יחד עם תפוחי-האדמה.

מערבבים את שמן הזית, המלח, הפלפל ומיץ הלימון. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות.

מעבירים לצלחת הגשה וזורים סביב הסלט עירית קצוצה.