החומרים:
6-5 תפוחי-אדמה גדולים
מלח
1 כף שמן
150 גרם סלמון מעושן פרוס גס
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
מיץ לימון טרי לטעם
לקישוט:
עירית קצוצה
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי-האדמה במי מלח וכף שמן בקליפתם, מצננים, קולפים וחותכים לקוביות מוארכות.
מניחים את פרוסות הסלמון זו על גבי זו, חותכים לקוביות ומערבבים יחד עם תפוחי-האדמה.
מערבבים את שמן הזית, המלח, הפלפל ומיץ הלימון. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות.
מעבירים לצלחת הגשה וזורים סביב הסלט עירית קצוצה.