סלט פסטה צבעוני עם ירקות המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

החומרים (ל-6 מנות):

200 גרם פטריות

300 גרם טופו או גבינה צפתית חתוכה לקוביות של ס"מ

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

150 גרם אפונה קפואה מופשרת או טרייה

4 עגבניות חתוכות לקוביות

3 שיני שום כתושות

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

500 גרם פסטה מסולסלת

20-10 עלי בזיליקום

שליש כוס חומץ בלסמי

שליש כוס שמן זית

4 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה:

חותכים את הפטריות לחתיכות בגודל בינוני, מוסיפים את רצועות הפלפל ומטגנים במעט שמן זית על אש בינונית עד להתרככות.

משרים את קוביות הטופו או הגבינה במעט רוטב סויה ומערבבים קלות.

בסיר עם מעט מים מבשלים קלות את הגזר, וכשהוא מתרכך מעט מוסיפים לסיר את האפונה ומבשלים שתי דקות נוספות.

מוסיפים לפטריות את העגבניות והשום ומוסיפים מלח ופלפל.

מוסיפים את קוביות הטופו / גבינה.

מבשלים את הפסטה אל דנטה, מורידים מהאש, מסננים את המים ומוסיפים לפסטה שתי כפות שמן זית.

מערבבים ומשהים לצינון.

שמים בקערה  את הפסטה, מוסיפים לה את תערובת הפטריות, הגזר והאפונה.

קוצצים את עלי הבזיליקום ומוסיפים גם אותם.

מוסיפים את שארית שמן הזית וחומץ בלסמי ומערבבים היטב.

מגישים קר או בטמפרטורת החדר.

ערכים תזונתיים למנה:

228 קלוריות, 12 גרם חלבון, 1 גרם שומן, 20 גרם פחמימות, 211 מ"ג אשלגן,        10 מ"ג מגנזיום, 100 מ"ג סידן ו-2 מ"ג ברזל.