המתכון באדיבות מועצת הצמחים

החומרים (ל-6 מנות):

4 ראשי ארטישוק ירוק

1 פלפל אדום, 1 פלפל כתום, 1 פלפל צהוב פרוסים לטבעות דקות

1 בצל סגול בינוני פרוס לטבעות דקות

לגיוון: אפשר להוסיף פרוסות שורש סלרי

לקישוט: עלי נענע/סלרי/פטרוזיליה

 

מרכיבים לתחמיץ:

מיץ מ-3 או 4 לימונים

2 שיני שום פרוסות דק

1 כף שמן זית

מלח לפח הטעם

קורט פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

מערבבים יחד את כל חומרי התחמיץ. שוטפים את ראשי הארטישוק במים, מקצרים את הגבעולים ומורידים את העלים החיצוניים ואת החלקים הסיביים בסכין חד. חותכים לרבעים ומנקים את השערות בעזרת סכין. חותכים את רבעי הלבבות לפרוסות דקות ככל האפשר. שמים את הפרוסות בתוך התחמיץ, מוסיפים את הבצל והפלפלים הצבעוניים, מערבבים היטב ומגישים.

 

ערכים תזונתיים למנה:

59 קלוריות, 7.5 גרם פחמימות, 2 גרם חלבונים, 2 גרם שומנים, 3.3 גרם סיבים תזונתיים, 85 מ"ג ויטמין C, 39 מק"ג פולאט, 0.8 ויטמין E, 297 מ"ג אשלגן, 33 מ"ג סידן, 27 מ"ג מגנזיום, 0.8 מ"ג ברזל.