החומרים:
½ ק"ג לוביה ירוקה
1 בצל קטן קצוץ
3 כפות שמן
מעט פלפל שחור
½ כפית מלח
מעט סוכר
מים
אופן ההכנה:
מורידים במשיכה את הסיבים משני צדי תרמילי הלוביה וחותכים לחתיכות באורך 4-3 ס"מ.
מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן, עד שיזהיב. מוסיפים את חתיכות הלוביה ומאדים 4-3 דקות בסיר סגור. בוחשים פעמים אחדות.
מוסיפים מים עד לגובה הלוביה וכן מלח, פלפל וסוכר.
מבשלים על אש נמוכה, עד שהלוביה רכה מאוד.
מוסיפים תבלינים אם יש צורך, לפי הטעם.