החומרים:

½ ק"ג לוביה ירוקה

1 בצל קטן קצוץ

3 כפות שמן

מעט פלפל שחור

½ כפית מלח

מעט סוכר

מים

אופן ההכנה:

מורידים במשיכה את הסיבים משני צדי תרמילי הלוביה וחותכים לחתיכות באורך 4-3 ס"מ.

מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן, עד שיזהיב. מוסיפים את חתיכות הלוביה ומאדים 4-3 דקות בסיר סגור. בוחשים פעמים אחדות.

מוסיפים מים עד לגובה הלוביה וכן מלח, פלפל וסוכר.

מבשלים על אש נמוכה, עד שהלוביה רכה מאוד.

מוסיפים תבלינים אם יש צורך, לפי הטעם.