חציל ובטטה שלמים- באדיבות פסקל פרץ-רובין מחברת הספר "המטבח הקל של פסקל"

תחי הפשטות. הצעת הגשה לשני ירקות, קלה להכנה ובטעם מענג.

לחציל:

1 חציל גדול, עם הקליפה

מעט שמן זית

2 שיני שום, קצוצות

מיץ מ=1 לימון

2 כפות טחינה ירוקה

מלח גס ופלפל, לפי הטעם

לבטטה:

1 בטטה גדולה, עם הקליפה

מעט שמן זית

2 ענפי רוזמרין (או טימין)

מלח גס ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:

החציל:

1. צולים את החציל בגריל או על להבה פתוחה עד ריכוך. מניחים בכלי הגשה ובסכין חדה

    חוצים אותו לאורך.

2. בוזקים מעל את שאר החומרים ומגישים חם.

הבטטה:

1. מניחים את הבטטה על נייר אלומיניום, מזלפים מעט שמן זית, מניחים ענפי רוזמרין

    ובוזקים מלח ופלפל.

2. סוגרים היטב את הנייר וצולים בגריל או על להבה פתוחה עד ריכוך. מגישים חם.