5-4 מנות

החומרים:

1 מלון בינוני

1 כוס בירה לבנה

2 ביצים

קורט מלח

1 כף שמן

שלושת רבעי כוס קמח

½ כפית סוכר

שמן לטיגון

½ ספל סוכר מעורב עם קינמון

אופן ההכנה:

שוטפים את המלון, קולפים אותו, חוצים לאורך ומוציאים בעזרת כף את הגרעינים.

פורסים את חצאי המלון לפרוסות בעובי של 1 ס"מ.

יוצקים בקערה את הבירה, הקמח, השמן, הסוכר ו-2 החלמונים, מערבבים היטב.

מקציפים קצף קשה מהחלבונים, מערבבים עם העיסה של הבירה ושמים במקום חמים במשך כ-½ שעה.

מחממים שמן בסיר (בחום שמטגנים סופגניות), טובלים את פרוסות המלון בעיסה ומטגנים בשמן עמוק. מוציאים, מפזרים סוכר וקינמון.

מגישים חם.