5-4 מנות
החומרים:
1 מלון בינוני
1 כוס בירה לבנה
2 ביצים
קורט מלח
1 כף שמן
שלושת רבעי כוס קמח
½ כפית סוכר
שמן לטיגון
½ ספל סוכר מעורב עם קינמון
אופן ההכנה:
שוטפים את המלון, קולפים אותו, חוצים לאורך ומוציאים בעזרת כף את הגרעינים.
פורסים את חצאי המלון לפרוסות בעובי של 1 ס"מ.
יוצקים בקערה את הבירה, הקמח, השמן, הסוכר ו-2 החלמונים, מערבבים היטב.
מקציפים קצף קשה מהחלבונים, מערבבים עם העיסה של הבירה ושמים במקום חמים במשך כ-½ שעה.
מחממים שמן בסיר (בחום שמטגנים סופגניות), טובלים את פרוסות המלון בעיסה ומטגנים בשמן עמוק. מוציאים, מפזרים סוכר וקינמון.
מגישים חם.