עוגת תפוחי אדמה וצימוקים
המצרכים:
250 גר' תפו"א
250 גר' קמח
75 גר' חמאה
ביצה
15 גר' שמרים
3 כפות מים
50 גר' אבקת סוכר
100 גר' צימוקים שחורים
אופן ההכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד ריכוך. מקלפים ומועכים.
- מוסיפים את החמאה, הקמח, הביצה והצימוקים ומערבבים.
- בכלי נפרד מערבבים יחד את המים , חצי מכמות אבקת הסוכר והשמרים.
מחכים לתסיסה.
- מוסיפים את תערובת השמרים לשאר המרכיבים ומאחדים למסה אחת.
- מעבירים את המסה לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה ומתפיחים כשעה.
- אופים בתנור מחומם מראש ל 180 מעלות למשך 30 דקות.
- לאחר הפריסה מנפים אבקת סוכר מעל.