המתכון באדיבות צוות השירות הדיאטטי של שירותי בריאות כללית, מחוז תל אביב

החומרים (ל-6 מנות):

2 כוסות שעועית לבנה מבושלת

1 בצל ירוק חתוך לפרוסות דקות

10 עגבניות שרי חצויות

¼ כוס פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:

חצי כוס יוגורט 0%

2 כוסות מים חמים

1 כף חומץ

1 כף שמן זית

1 כפית אבקת קארי

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את השעועית והירקות. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים מעל הסלט ומערבבים קלות.

ערכים תזונתיים למנה:

120  קלוריות, 7.2 גרם חלבון, 20 גרם פחמימות, 2.1 גרם שומן, 0.4 גרם שומן רווי, 4.8 גרם סיבים, 90 מ"ג סידן, 2.6 מ"ג ברזל.