המתכון באדיבות צוות השירות הדיאטטי של שירותי בריאות כללית, מחוז תל אביב
החומרים (ל-6 מנות):
2 כוסות שעועית לבנה מבושלת
1 בצל ירוק חתוך לפרוסות דקות
10 עגבניות שרי חצויות
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
חצי כוס יוגורט 0%
2 כוסות מים חמים
1 כף חומץ
1 כף שמן זית
1 כפית אבקת קארי
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את השעועית והירקות. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים מעל הסלט ומערבבים קלות.
ערכים תזונתיים למנה:
120 קלוריות, 7.2 גרם חלבון, 20 גרם פחמימות, 2.1 גרם שומן, 0.4 גרם שומן רווי, 4.8 גרם סיבים, 90 מ"ג סידן, 2.6 מ"ג ברזל.