המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה

                                        שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

החומרים (ל-10 מנות):

(מנה- כוס וחצי)

200 גרם דלעת טרייה בשרנית רחוצה, נקייה וחתוכה לקוביות קטנות

כוס וחצי עלי בייבי רוקט

1 חסה בינונית פרוסה לרצועות

1 בצל סגול פרוס דק

2 תפוזים קלופים פרוסים דק לרצועות

לרוטב:

2 כפות שמן זית או שומשום

3 כפות לימון או חומץ בן יין

3 שיני שום קלופות וחתוכות דק

כפית סוכר או דבש או סילאן

כף רוטב סויה

מלח/פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מערבבים את כל הירקות בקערה גדולה. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים בעדינות על הירקות. להגשה: אפשר לפזר רבע כוס שקדים או אגוזי פקאן פרוסים ו-3 כפיות קליפת לימון מגוררת דק.

ערכים תזונתיים למנה:

84 קלוריות, 3.2 גרם חלבון, 7.5  גרם פחמימות, 5 גרם שומן, 140 מ"ג סידן, 19 גרם סיבים.