המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה
שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז
החומרים (ל-10 מנות):
(מנה- כוס וחצי)
200 גרם דלעת טרייה בשרנית רחוצה, נקייה וחתוכה לקוביות קטנות
כוס וחצי עלי בייבי רוקט
1 חסה בינונית פרוסה לרצועות
1 בצל סגול פרוס דק
2 תפוזים קלופים פרוסים דק לרצועות
לרוטב:
2 כפות שמן זית או שומשום
3 כפות לימון או חומץ בן יין
3 שיני שום קלופות וחתוכות דק
כפית סוכר או דבש או סילאן
כף רוטב סויה
מלח/פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים את כל הירקות בקערה גדולה. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים בעדינות על הירקות. להגשה: אפשר לפזר רבע כוס שקדים או אגוזי פקאן פרוסים ו-3 כפיות קליפת לימון מגוררת דק.
ערכים תזונתיים למנה:
84 קלוריות, 3.2 גרם חלבון, 7.5 גרם פחמימות, 5 גרם שומן, 140 מ"ג סידן, 19 גרם סיבים.