המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז
החומרים (ל-10 מנות):
½ ק"ג אפונה קפואה
½ ק"ג שעועית ירוקה קפואה
50 גרם אגוזי מלך כתושים דק
5 ביצים קשות מבושלות
5-4 בצלים מטוגנים מוזהבים
מלח לפי הטעם
מים לכיסוי הירקות
אופן ההכנה:
מבשלים את האפונה והשעועית במים עד שהן מבושלות היטב ומסננים. מרסקים בבלנדר עם כל שאר החומרים ומגישים כממרח עם קישוט של גמבה או עגבניות שרי חתוכות.
ערכים תזונתיים למנה:
185 קלוריות, 11.4 גרם חלבון, 9 גרם שומן, 14.7 גרם פחמימות, 472 מ"ג אשלגן, 42 מ"ג מגנזיום, 105 מ"ג סידן, 3 גרם ברזל, 475 יחידות קרוטן.