המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

 

החומרים (ל-10 מנות):

½ ק"ג אפונה קפואה

½ ק"ג שעועית ירוקה קפואה

50 גרם אגוזי מלך כתושים דק

5 ביצים קשות מבושלות

5-4 בצלים מטוגנים מוזהבים

מלח לפי הטעם

מים לכיסוי הירקות

 

 

אופן ההכנה:

מבשלים את האפונה והשעועית במים עד שהן מבושלות היטב ומסננים. מרסקים בבלנדר עם כל שאר החומרים ומגישים כממרח עם קישוט של גמבה או עגבניות שרי חתוכות.

 

ערכים תזונתיים למנה:

185 קלוריות, 11.4 גרם חלבון, 9 גרם שומן, 14.7 גרם פחמימות, 472 מ"ג אשלגן,  42 מ"ג מגנזיום, 105 מ"ג סידן, 3 גרם ברזל, 475 יחידות קרוטן.