המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של

                                        שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז

החומרים (ל-6 מנות):

1 פלפל אדום + 1 פלפל צהוב, קצוצים דק

1 אבוקדו בשל גדול, חתוך לקוביות

150 גרם גבינה צפתית קשה או בולגרית 5% מעודנת, חתוכה לקוביות

2 בצלים קטנים לבנים או סגולים קצוצים

4 כפות גרעיני דלעת

2 כפות זרעוני שומשום

4 עלי בצל ירוק קצוצים

8 עלי חסה רעננים חתוכים וכוס עלי בייבי או רוקט

לרוטב:

רבע כוס שמן זית (40 גרם)

4 כפות מיץ לימון

1.5 כפות חומץ בן יין

כפית חרדל

כפית ג'ינג'ר מגורר (לא חובה)

4 שיני שום כתוש

קורט פלפל גרוס עבה

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הסלט, חוץ מהגבינה ומזרעוני הדלעת והשומשום. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוסיפים לסלט. מפזרים למעלה את הגבינה ואת זרעוני הדלעת והשומשום ומגישים.

ערכים תזונתיים למנה:

225 קלוריות, 8.5 גרם חלבון, 19 גרם פחמימות, 333 מ"ג אשלגן, 15 מ"ג מגנזיום, 53 מ"ג סידן, 2 גרם ברזל, 202 מק"ג קרוטן.