המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של
שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז
החומרים (ל-6 מנות):
1 פלפל אדום + 1 פלפל צהוב, קצוצים דק
1 אבוקדו בשל גדול, חתוך לקוביות
150 גרם גבינה צפתית קשה או בולגרית 5% מעודנת, חתוכה לקוביות
2 בצלים קטנים לבנים או סגולים קצוצים
4 כפות גרעיני דלעת
2 כפות זרעוני שומשום
4 עלי בצל ירוק קצוצים
8 עלי חסה רעננים חתוכים וכוס עלי בייבי או רוקט
לרוטב:
רבע כוס שמן זית (40 גרם)
4 כפות מיץ לימון
1.5 כפות חומץ בן יין
כפית חרדל
כפית ג'ינג'ר מגורר (לא חובה)
4 שיני שום כתוש
קורט פלפל גרוס עבה
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הסלט, חוץ מהגבינה ומזרעוני הדלעת והשומשום. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוסיפים לסלט. מפזרים למעלה את הגבינה ואת זרעוני הדלעת והשומשום ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה:
225 קלוריות, 8.5 גרם חלבון, 19 גרם פחמימות, 333 מ"ג אשלגן, 15 מ"ג מגנזיום, 53 מ"ג סידן, 2 גרם ברזל, 202 מק"ג קרוטן.