החומרים (ל-6 מנות):
20 מ"ל שמן זית
2 בצלים חתוכים לקוביות
4 שיני שום קצוצים דק
3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
1 קישוא גדול חתוך לקוביות
100 גרם שעועית לבנה מבושלת
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
100 גרם רסק עגבניות
8 כוסות מים רותחים
30 גרם בזיליקום טרי קצוץ
30 גרם פטרוזיליה טרייה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
40 גרם ספגטי דק שבור לחתיכות קטנות
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה ומוסיפים את השום. מוסיפים את הגזר, הסלרי, הקישוא ורסק העגבניות ומערבבים.
מוסיפים את המים תוך בחישה עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשהסיר מכוסה במשך שעה.
מוסיפים את תפוחי האדמה, השעועית הלבנה, האורגנו, הפטרוזיליה והבזיליקום, מלח ופלפל, מעלים את האש ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עוד 45 דקות.
מוסיפים את שברי הספגטי ומבשלים 20 דקות נוספות.
מגישים חם.
ערכים תזונתיים למנה:
130 קלוריות, 3.3 גרם חלבון, 3.6 גרם שומן ו-19.8 גרם פחמימות.