5-4 מנות

החומרים:

500 גרם כרובית

1 בצל בינוני

1 כף שטוחה מרגרינה או חמאה

1 כף גדושה קמח

3 כוסות מרק עוף (פרווה)

1 כוס חלב

¼ כוס שמנת מתוקה

מלח, פלפל לבן

אגוז מוסקט מגורר

1 כף שמיר טרי קצוץ

 

אופן ההכנה:

ממיסים בסיר את המרגרינה ומטגנים את הבצל כשהוא קצוץ דק, עד לקבלת צבע זהוב.

מנקים את הכרובית, מפוררים לפרחים קטנים ומוסיפים לבצל.

מטגנים יחד מספר דקות, מוסיפים את אגוז המוסקט והקמח, מערבבים ומוסיפים את כל הנוזלים, פרט לשמנת.

מערבבים ומתבלים, נותנים למרק להתבשל כ-15 דקות על להבה קטנה.

להשלמה, מוסיפים את השמנת והשמיר הקצוץ ומגישים.