החומרים (ל- 6 מנות):

כוס בצל קצוץ

כף שמן זית

3 שיני שום

800 גרם תפרחות ברוקולי

תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות

5 כוסות ציר מרק עוף

מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט טחון לפי הטעם

6 כפיות שטוחות של שבבי שקדים קלויים

 

אופן ההכנה:

מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף.

מוסיפים את השום, הברוקולי ותפוח האדמה ומבשלים על להבה גבוהה חמש דקות.

מוסיפים את ציר המרק, מתבלים ומביאים לרתיחה.

מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כעשר דקות נוספות.

טוחנים את המרק במעבד מזון עד לקבלת מחית אחידה וחלקה.

מגישים עם כפית שטוחה של שבבי שקדים.

 

ערכים תזונתיים למנה:

123 קלוריות, 2.7 גרם סיבים, 1.2 מ"ג ברזל, 64.4 מ"ג סידן, 3.2 גרם שומן, 19.3 גרם פחמימות ו- 6.8 גרם חלבון.