בגיליונות הקרובים נפרסם מתכונים של מרקחות (קונפיטורות) מירקות. בוודאי יש רבים שמכירים מרקחות כאלו, אך למי שעדיין לא יודע שמירקות אפשר לעשות הכל(!), מוזמן לנסות את המתכונים של זוהרה, וההנאה כולה שלו.

 

מרקחת חצילים

החומרים:

1 ק"ג חצילים בגודל קטן מאוד

1 ק"ג סוכר

1 כוס מים

מעט ציפורן לא טחונה

3 מקלות קינמון

חצי כוס מיץ לימון סחוט

אופן ההכנה:

שוטפים את החצילים ומנקבים בהם חורים בעזרת מזלג (החצילים נשארים בקליפתם, כולל העוקץ שבראשם).

מניחים את החצילים בסיר וממלאים מים, עד שכל החצילים מכוסים במים.

מבשלים את החצילים למשך כרבע שעה עד שהמים רותחים, מוציאים אותם ומניחים במסננת, כדי שיופרשו הנוזלים המיותרים.

לסיר אחר מוסיפים את הסוכר, כוס המים, הקינמון והציפורן, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה למשך כרבע שעה, עד שמתקבל נוזל אחיד. מוסיפים את החצילים בזה אחר זה ומשאירים אותם לבישול איטי במשך כשעה. בודקים מדי פעם שמרקחת אינה נשרפת.

עם סיום הבישול מניחים בצד להתקרר ומאחסנים בכלי סגור.

המרקחת נשמרת עד חודש מחוץ למקרר ולמשך זמן בלתי מוגבל במקרר.