באדיבות מועצת הצמחים

פלפל צהוב – ידוע כעשיר בשלל ויטמינים ומינראלים כמו, אשלגן, מגנזיום, ברזל, ויטמינים K, C, B6, B3. בנוסף הפלפל הצהוב מכיל נוגדי חמצון וחצי פלפל ביום מספק את מלוא מנת הויטמין C המומלצת.

חומרים (6 מנות):

2 חב' (כ-18 יחידות) פלפלים טינקרבל צבעוניים

100 גרם גבינת פטה

50 גרם גבינת קשקבל מגוררת

1 מכל שמנת לקצפת

2 ביצים

2 כפות קמח

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כף נענע קצוצה

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1.      מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מסירים מהפלפלים את הראשים, מוציאים את הגרעינים ושוטפים.

2.      מפוררים את הפטה לקערה, מוסיפים את הקשקבל, השמנת, הביצים, הקמח, הפטרוזיליה והנענע וטורפים היטב.

3.      ממלאים את הפלפלים בתערובת ומסדרים אותם בעמידה בתבנית. אופים כ- 25 דקות או עד שהמלית יציבה ומזהיבה קלות.

עצה

אם הפלפלים אינם בעלי בסיס רחב ואי אפשר להעמיד אותם ביציבות בתבנית, אפשר להסיר מהם פיסה מהצד (במקום להסיר את הראש), למלא במלית ולהניח בשכיבה. אפשר למלא גם פלפלים קטנים מוארכים שאותם אפשר לחצות לשניים לאורך ולמלא "סירות".