המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז
החומרים (ל-5 מנות):
3 גזרים בינוניים מגוררים דק
1 בצל סגול מגורר דק
1 בצל רגיל מגורר דק
4 שיני שום כתושות
3 כפות גרעיני חמניות
1 שורש סלרי מגורר דר
1 פקעית קולורבי מגוררת דק
300 גרם דלעת מגוררים דק
כוס פטרוזיליה/שמיר קצוץ דק
2 כפות שמן זית או פשתן
3-2 ביצים
5 כפות נבט חיטה
תבלינים לפי הטעם:
שום כתוש
רוזמרין
מלח
פלפל
כורכום
4 כוסות רסק עגבניות
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים יחד. אם התערובת נוזלית מדי, אפשר להוסיף עוד נבט חיטה או זרעי פשתן טחונים. יוצרים קציצות ומניחים על נייר אפייה משומן בתבנית אפייה ואופים בחום בינוני כחצי שעה. ניתן גם ליצור מהתערובת פשטידה ולאפות באותה דרך.
ערכים תזונתיים למנה (3-2 קציצות או חמישית פשטידה):
145 קלוריות, 9 גרם חלבון, 5 גרם שומן, 16 גרם פחמימות, 3 גרם סיבים, 140 מ"ג סידן ו-360 מ"ג אשלגן.