המתכון באדיבות עדינה בכר, דיטנית בכירה בשירותי בריאות כללית, מחוז שרון שומרון

 

החומרים (ל6- מנות):

6 תפוחי אדמה בינוניים

100 גרם דלעת

1 כף שמן זית

מים לכיסוי הסיר

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה ואת הדלעת במים עד לריכוך. שומרים את מי הבישול. מעבירים את תפוחי האדמה ואת הדלעת למעבד מזון, מוסיפים חלק ממי הבישול ומרסקים עד לקבלת מרקם חלק וסמיך. מוסיפים את המלח, הפלפל והשמן, מרסקים שוב ומגישים.

 

ערכים תזונתיים למנה:

200 קלוריות, 4.5 גרם חלבון, 2.7 גרם שומן, 39 גרם פחמימות, 3.4 גרם סיבים.