המתכון באדיבות "דורות – מוצרי שום ותיבול"

החומרים (ל-4 מנות):

4 נתחי פילה סלמון

3 כפות שמן זית

ראש ברוקולי

2 זוקיני

צרור אספרגוס

100 גרם שעועית ירוקה

4 כפות אגוזי קשיו

שן שום כתושה

כף דבש

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מניחים את פילה הסלמון על תבנית אפייה, מתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 10 דקות.

חותכים את הברוקולי לחתיכות קטנות ללא השורש ואת הזוקיני לרצועות דקות.

 מקלפים את האספרגוס בקולפן. במים חמים עם חצי כפית מלח חולטים למשך 5 דקות את האספרגוס, הזוקיני והברוקולי עם השעועית. כשהם מוכנים – מסננים ומקררים במי קרח למניעת המשך הבישול.

מקפיצים את הירקות במחבת גדולה עם שמן זית  ומוסיפים שום, דבש וקשיו.

 מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

מניחים על צלחות את הירקות, מעליהם את הסלמון ומגישים.

ערכים תזונתיים למנה:

400 קלוריות, 42.92 גרם חלבון, 15.81 גרם פחמימות, 13.47 גרם שומן ו- 6.44 מ"ג ברזל.