החומרים (ל-2 מנות):

2 דגי דניס מפולטים ללא העור

1 חציל בינוני

לציפוי הדג:

200 גרם פירורי לחם

½ כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כפית תימין קצוץ

1 שן שום כתושה

1 כפית אורגנו קצוץ

מעט שמן זית

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

למסבחה:

1 יוגורט עיזים

½ לימון סחוט

1 כף שמן זית

קורט מלח

1 שן שום קצוצה

1 כפית עלי נענע קצוצים

אופן ההכנה:

הכנת המסבחה: מערבבים את כל המרכיבים ומתקנים בתיבול לפי הטעם האישי.

קולים את החציל בגריל או על הגז ומקלפים כך שהבשר נשאר לבן ויפה ומחלקים אותו לשניים לאורכו.

הכנת הדג:

מחממים תנור לחום גבוה (250-220 מעלות). טוחנים במעבד מזון את פירורי הלחם עם הפטרוזיליה הקצוצה, השום, התימין והאורגנו.

מניחים את התבלינים על נייר אפייה, מזליפים מעט שמן זית, מניחים את נתחי הפילה זה על זה כשביניהם מזליפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מעל נתחי הדג מניחים את התבלינים ואת חלקו השני של נייר האפייה, מזליפים מעט שמן זית ומכניסים לתנור.

אופים 10-8 דקות.

אופן ההגשה:

מניחים בצלחת עמוקה את המסבחה, מעליה את בשר החציל ומעליו את הדג. מזליפים מעל הכל מעט שמן זית ומניחים פלח לימון.

ערכים תזונתיים למנה:

296 קלוריות, 22 גרם חלבון, 23 גרם שומן, 8 גרם פחמימות, 900 מ"ג אשלגן, 69 מ"ג מגנזיום, 241 מ"ג סידן, 1.3 מ"ג ברזל, 15 מ"ג ויטמין C, 486 מק"ג ויטמין A.