המתכון באדיבות צוות השירות הדיאטטי של שירותי בריאות כללית במחוז תל-אביב

החומרים (ל-4 מנות):

12 פטריות פורטובלו טריות, שטופות

4 כפות שמן זית

3 כפות חומץ בלסמי

½ כפית מלח

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את הפטריות לפרוסות עבות ומניחים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מערבבים את השמן עם החומץ הבלסמי, מזליפים על הפטריות וממליחים.

צולים בתנור החם כ-25דקות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

ערכים תזונתיים למנה:

120 קלוריות, 2.5 גרם חלבון, 5.5 גרם פחמימות, 10.5 גרם שומן (מתוכם 1.4 גרם שומן רווי), 1.5 גרם סיבים ו-1.5 מ"ג ברזל.