המתכון באדיבות צוות השירות הדיאטטי של שירותי בריאות כללית במחוז תל-אביב
החומרים (ל-4 מנות):
12 פטריות פורטובלו טריות, שטופות
4 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
½ כפית מלח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את הפטריות לפרוסות עבות ומניחים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מערבבים את השמן עם החומץ הבלסמי, מזליפים על הפטריות וממליחים.
צולים בתנור החם כ-25דקות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
ערכים תזונתיים למנה:
120 קלוריות, 2.5 גרם חלבון, 5.5 גרם פחמימות, 10.5 גרם שומן (מתוכם 1.4 גרם שומן רווי), 1.5 גרם סיבים ו-1.5 מ"ג ברזל.