המתכון באדיבות השף חנוך בר-שלום ומועצת הצמחים

החומרים (ל-6 מנות):

500 גרם ספגטי, עדיף מחיטה מלאה

70 גרם קוביות גבינת פטה או גבינה דומה, עד 5% שומן

לרוטב:

2 כפות שמן זית

8 שיני שום פרוסות גס

1 פלפל צ'ילי יבש קצוץ

½ כוס פטרוזיליה קצוצה

½ כוס בזיליקות קצוץ

2 כפות אורגנו טרי קצוץ

1 כף תימין קצוץ

3 כפות עירית קצוצה

15 זיתי תסוס או קלמטה מגולענים וחצויים

 

אופן ההכנה:

שמים את השמן, השום והפלפל צ'ילי במחבת, ומטגנים עד להזהבת השום. מוסיפים את הזיתים ואת עשבי התיבול ומערבבים.

מבשלים את הספגטי לפי ההוראות ומסננים. מוסיפים את הספגטי למחבת ומערבבים היטב (אם רוצים, ניתן להוסיף עוד כף שמן זית). מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הגבינה ומגישים.

 

ערכים תזונתיים למנה:

355 קלוריות, 58 גרם פחמימות, 8 גרם סיבים, 15 גרם חלבון, 6 גרם שומן מתוכם    1 גרם שומן רווי, 136 מ"ג סידן, 4.4 מ"ג ברזל ו-276 מ"ג אשלגן.