המתכון באדיבות השף ד"ר רני פולק מהדסה אופטימל

החומרים (ל-8 מנות):

8 פילטים של דג לברק

1 חבילת עלי מנגולד

1 בצל קצוץ

1 כף שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

למרינדה:

חצי גביע יוגורט עיזים 3% שומן

חצי כוס יין לבן יבש

4 כפות רכז רימונים

חצי כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, עירית)

מיץ מלימון אחד

2 כפות דבש

לקישוט:

חופן גרגרי רימון

כף פטרוזיליה קצוצה

 אופן ההכנה:

ערבבו את כל חומרי המרינדה. תבלו את הלברק במלח ופלפל והשרו את הפילטים במרינדה כחצי שעה. חממו תנור ל- 180 מעלות. חממו ווק עם כף שמן זית וטגנו את הבצל לשקיפות. הוסיפו את עלי המנגולד ואדו במשך כדקה. תבלו במלח ופלפל. הניחו על תבנית את עלי המנגולד, צקו עליהם את הדגים עם הרוטב ואפו כ- 12 דקות. קשטו בגרגירי רימון ופטרוזיליה והגישו.

ערכים תזונתיים למנה:

369 קלוריות, 25.2 גרם שומן, 6.4 גרם פחמימות, 21.6 גרם חלבון ו- 1.8 מ"ג ברזל.