המתכון באדיבות השף ד"ר רני פולק, הדסה אופטימל
החומרים (ל-12 מנות):
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 גמבה קצוצה לקוביות
3 שיני שום
1 כוס גרגרי תירס
½ כוס כוסברה קצוצה
½ כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
1 עגבנייה חלוטה, קלופה וחתוכה לחתיכות
1 גביע יוגורט או ½ כוס חלב סויה
2/3 כוס גבינה מגורדת או טופו מגורד
3 ביצים טרופות
1 כוס קמח תירס צהוב
3 כפיות אבקת אפייה
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
מחממים את השמן ומטגנים את הבצל ואת הגמבה. מוסיפים את השום, מטגנים כחצי דקה, מוסיפים את הכוסברה והכמון, המלח והפלפל ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את העגבנייה וממשיכים לטגן עוד כ- 3 דקות. מוסיפים לתערובת את גרגרי התירס ומורידים מהאש. טורפים בקערה את הביצים עם גבינה מגורדת ויוגורט. בכלי נוסף מערבבים את קמח התירס עם אבקת האפיה. מאחדים את שלוש התערובות, יוצרים לביבות ומטגנים במחבת עד להזהבה משני הצדדים.
ערכים תזונתיים למנה:
145 קלוריות, 4.9 גרם חלבון, 7.7 גרם שומן ו- 15 גרם פחמימות.