באדיבות מועצת הצמחים
החומרים (ל-6 מנות):
3 עגבניות בשלות ומוצקות חתוכות לרבעים
3 גזרים קלופים חתוכים לגלילים באורך של כ-5 ס"מ
3-2 קישואים מנוקים חתוכים לגלילים באורך של כ-5 ס"מ
1 כוס פרחי ברוקולי
2 ענפי רוזמרין חתוכים לפרוסות
4-3 ענפי תימין חתוכים לפרוסות
3 תפוחי אדמה על קליפתם מנוקים ושטופים, חתוכים לרבעי אורך
כ-10 שיני שום שלמות על קליפתן
1 חציל מוצק ומוארך (500-350 גרם) שטוף וחתוך לפרוסות עבות (כ-2 ס"מ)
3 בצלים סגולים בינוניים קלופים, חתוכים לרבעים או לשמיניות
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
רבע כוס שמן זית משובח
רבע כוס יין יבש
2-1 כפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
מסדרים בתבנית גדולה את הירקות בשורות, ממליחים במתינות במלח גס ומפלפלים. בוזקים את עלי הרוזמרין והתימין. בצנצנת משקשקים את שמן הזית, היין והחומץ ויוצקים עם כף על הירקות.
אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מגישים כתוספת למנה עיקרית, או כמנה בפני עצמה עם יוגורט חמצמץ.
ערכים תזונתיים למנה:
226 קלוריות, 30 גרם פחמימות, 5 גרם חלבון, 8 גרם שומן, 2 גרם שומן רווי, 250 מ"ג נתרן, 70 מ"ג סידן, 1.7 מ"ג ברזל.