באדיבות מועצת הצמחים

החומרים (ל-6 מנות):

3 עגבניות בשלות ומוצקות חתוכות לרבעים

3 גזרים קלופים חתוכים לגלילים באורך של כ-5 ס"מ

3-2 קישואים מנוקים חתוכים לגלילים באורך של כ-5 ס"מ

1 כוס פרחי ברוקולי

2 ענפי רוזמרין חתוכים לפרוסות

4-3 ענפי תימין חתוכים לפרוסות

3 תפוחי אדמה על קליפתם מנוקים ושטופים, חתוכים לרבעי אורך

כ-10 שיני שום שלמות על קליפתן

1 חציל מוצק ומוארך (500-350 גרם) שטוף וחתוך לפרוסות עבות (כ-2 ס"מ)

3 בצלים סגולים בינוניים קלופים, חתוכים לרבעים או לשמיניות

מלח גס ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם

רבע כוס שמן זית משובח

רבע כוס יין יבש

2-1 כפות חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

מסדרים בתבנית גדולה את הירקות בשורות, ממליחים במתינות במלח גס ומפלפלים. בוזקים את עלי הרוזמרין והתימין. בצנצנת משקשקים את שמן הזית, היין והחומץ ויוצקים עם כף על הירקות.

אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מגישים כתוספת למנה עיקרית, או כמנה בפני עצמה עם יוגורט חמצמץ.

ערכים תזונתיים למנה:

226 קלוריות, 30 גרם פחמימות, 5 גרם חלבון, 8 גרם שומן, 2 גרם שומן רווי, 250 מ"ג נתרן, 70 מ"ג סידן, 1.7 מ"ג ברזל.