המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ולדיאטה של שירותי בריאות כללית במחוז מרכז

החומרים (ל-6 מנות):

6 בטטות מקולפות וחתוכות לרבעים

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות

3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

1 כפית ג'ינג'יר מרוסק דק

½ כפית קינמון

6 שיני שום כתושות דק

¼ כוס מים

3 כפות שומשום (או אגוזי מלך קצוצים)

אופן ההכנה:

מערבבים את הבטטות עם כל שאר החומרים חוץ מהשומשום. מכסים בנייר כסף ואופים שעה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.

מסירים את הכיסוי, מפזרים את השומשום ומשחימים עוד 10-8 דקות.

ערכים תזונתיים למנה:

223 קלוריות, 46 גרם פחמימות, 516 מ"ג אשלגן, 18 מ"ג מגנזיום, 76 מ"ג סידן,      1 גרם ברזל, 3 גרם חלבון.