המתכון באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ולדיאטה של שירותי בריאות כללית במחוז מרכז
החומרים (ל-6 מנות):
6 בטטות מקולפות וחתוכות לרבעים
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
1 כפית ג'ינג'יר מרוסק דק
½ כפית קינמון
6 שיני שום כתושות דק
¼ כוס מים
3 כפות שומשום (או אגוזי מלך קצוצים)
אופן ההכנה:
מערבבים את הבטטות עם כל שאר החומרים חוץ מהשומשום. מכסים בנייר כסף ואופים שעה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
מסירים את הכיסוי, מפזרים את השומשום ומשחימים עוד 10-8 דקות.
ערכים תזונתיים למנה:
223 קלוריות, 46 גרם פחמימות, 516 מ"ג אשלגן, 18 מ"ג מגנזיום, 76 מ"ג סידן, 1 גרם ברזל, 3 גרם חלבון.