החומרים:
1 ק"ג לפת
1 סלק קטן
מלח (כפית לכל כוס מים)
1 כף חומץ
כ-6 כוסות מים
אופן ההכנה:
רוחצים היטב את הלפת, לא קולפים אותה. פורסים אותה לפרוסות בעובי של כ-½ ס"מ.
רוחצים היטב את הסלק ופורסים אותו לפרוסות.
מניחים את פרוסות הסלק בתחתית הצנצנת, עליהן מניחים את פרוסות הלפת, ועליהן שופכים 1 כף חומץ.
מכסים במי מלח – כפית לכל כוס מים, לפי גודל הצנצנת.
מכסים את הצנצנת בבד ומשאירים אותה כך למשך שבוע.
לאחר שבוע מכסים במכסה, מכניסים למקרר, ונהנים.