זן חדש של פלפל ייחשף לראשונה בתערוכה החקלאית הבינלאומית השנתית "אגרו-משוב" ה-19, שתתקיים בתאריכים 15-14 בינואר 2009 בגני התערוכה בתל-אביב. הפלפל הירוק (Ever Green) הוא פרי מחקר ופיתוח של חברת "זרעים גדרה" ומשווק על ידי חברת "אגרקסקו" תחת מותג החברה "כרמל", בארץ ובחו"ל.
הפלפל הירוק הכהה שכולנו מכירים הוא למעשה פלפל "בוסר", שלא עבר תהליך הבשלה מלאה, ולכן טעמו מריר יותר מאשר הפלפלים הצבעוניים. ייחודו של הפלפל "ירוק-העד" בכך שהוא עובר את תהליך ההבשלה תוך שמירה על צבעו הירוק ומקבל את הטעם המתקתק, בדומה לזה של הפלפלים האדומים, הצהובים והכתומים.
בעונה הקרובה תייצא החברה כ-300 טונות של פלפל ירוק-עד לשווקים באירופה, ובעונה הבאה מקווים להכפיל את הכמות המשווקת. היצוא יתבצע באמצעות צמד האוניות ה"ירוקות" שומרות איכות הסביבה, Carmel Ecofresh ו-Carmel Biotop, הנחשבות למלה האחרונה בתחום הטיפול בתוצרת טרייה. אניות אלו הן פרויקט ראשון מסוגו בעולם, אשר מקצר את זמני הפריקה והטעינה למהירות שיא, כדי להאריך את חיי המדף של המוצרים המיוצאים באמצעותן.
נמסר כי כיום משווק הפלפל החדש לארצות אירופה אך בהמשך ישווק גם לשוק המקומי בישראל.