19.7.2004

בסקר ארצי, שערכה חברת "דורות – מוצרי שום ותיבול", באמצעות מכון המחקר "מרקט ווטש", עלה כי 90% מהישראלים אוכלים בדרך קבע שום, וכמחציתם משתמשים בשום קפוא מטעמי נוחות.

טעם השום אהוב על ישראלים במיוחד, כך מסתבר. ישראלים נוהגים להוסיף שום למגוון של בישולים ומאכלים: 97% מוסיפים שום בבישול, 85% בטיגון, 82% משתמשים בשום קפוא בצלייה או בבישול, 61% למרקים, 89% מכינים רטבים בתוספת שום, 67% מכינים סלטים עם שום.

קיבוץ דורות הנו מגדל השום הגדול ביותר בארץ, והשטחים בטיפולו פרושים כמעט בכל אזור הנגב הצפוני. הקיבוץ מייצר כמויות של 2,000 טונות שום בשנה, המהווים כ-25% מתצרוכת השום השנתית בארץ.

מחברת דורות נמסר, כי במהלך השנים האחרונות חלה עלייה משמעותית מאוד במספר צרכני השום בישראל. המדובר בעלייה של כ-50% במספר אוכלי השום במהלך 8 השנים האחרונות. הישראלי צורך 2 ק"ג שום בשנה, בממוצע. מייחסים את העלייה הרבה בצריכת השום בישראל ובעולם כולו להתפתחות הרבה של מסעדות הגורמה, לעלייה במודעות לבישול מקצועי, לאהדה למאכלים אוריינטליים, וכמובן למודעות הרבה בתרומת השום לבריאות.