שילוב של עגבניות וברוקולי בריא יותר

 

לשילוב של עגבניות וברוקולי יתרונות בריאותיים רבים יותר מאשר אכילת כל אחד מהם לחוד. כך עולה ממחקר חדש, שפורסם בכתב העת ‘Cancer Research’.

 

עגבניות עשירות באנטי אוקסידנטים, כמו ליקופן, וויטמין a + d.

הברוקולי מכיל פיטוכימיקלים חשובים שעוזרים להיאבק בסרטן. החוקרים מצאו שהתפתחות גידולים בערמונית הואטה באופן משמעותי אצל עכברים שצרכו עגבניות וברוקולי ביחד, לעומת עכברים שאכלו כל אחד מהירקות לחוד או שקיבלו תוספת של ליקופן בלבד.

 

מומחי אתר ווב מד מציעים כמה טיפים לניצול יתרונות השילוב הזה:

* מומלץ לצרוך עגבניות גם כרוטב או כממרח עם מעט שמן. עם  ברוקולי זה הפוך – בישול יתר עלול להשמיד את החומרים המזינים שבו, ולכן יש לאדות או להקפיץ אותו קלות. מאחר שהמרכיבים הבריאותיים של הברוקולי נוצרים רק אחרי חתיכתו, יש לקצוץ את פרחיו ולהניח אותו בצד למשך חמש דקות לפני הבישול.

* רצוי שעגבניות טריות יהיו קשות ובעלות צבע עז כשקונים אותן, ויש לאחסן אותן בטמפרטורת החדר.

 

הצעות לשילוב של עגבניות וברוקולי:

מרק עגבניות לצד סלט שמורכב מפרחי ברוקולי, ברוקולי כתוספת לפיצה עם רוטב עגבניות ופרחי ברוקולי מוקפצים עם בצל ופטריות כתוספת לרוטב הפסטה.

 

סוכנויות הידיעות