פיתוח ראשון של עגבנייה סגולה בארה"ב
מתוך דו"ח ירקות דו-שבועי, היחידה לחקר שווקים, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
חוקרים בארה"ב מפתחים לראשונה עגבנייה סגולה, אשר מכילה את אותם מרכיבי בריאות הנמצאים באוכמניות.
מפתחים את העגבנייה באוניברסיטת אורגון בארה"ב ב-6 השנים האחרונות, כאשר הפיתוח החל מזן בר של עגבנייה שנמצא בדרום אמריקה.
לזן יש פיגמנט סגול כהה המכיל פיטוכימיקל המצוי באוכמניות, אשר מוכר בסגולותיו למנוע סרטן ומחלות לב. הקליפה האדומה בבסיס של הזן משמעותה שהוא מכיל את האוקסידנט הרגיל של העגבנייה, הליקופן.
לדברי החוקרים זה יהיה הזן הסגול הראשון ה"אמיתי", אבל הם זקוקים לפחות לעוד שנתיים כדי לטפח את קו העגבנייה הזה ולייצב את אופיו, לפני שחרורו לשיווק מסחרי.
דווח שהחברה האמריקאית SAKATA SEED AMERICA עובדת אף היא על זן סגול, שצפוי גם הוא להגיע לשוק בעוד שנתיים.
זן הבר של העגבנייה הסגולה נתגלה לפני מאות שנים, וההיבריד האכיל שלו פותח לראשונה בשנת 1960. אוניברסיטת אורגון החלה במחקר בשנת 2000, בשל הפוטנציאל הבריאותי של עגבנייה זו. במסגרת המחקר מנסים גם לשפר את הטעם שלה, על-ידי הרכבתה עם זן צ'רי סאנגולד, למרות שחושבים שהכלאה זו תהיה זמינה מסחרית בעוד מספר שנים.