מסתבר שעגבנייה יכולה להוות חומר מחסן כנגד מחלת האלצהיימר, כך נטען על-ידי החוקר קים ממכון המחקר הקוריאני לביו-מדע ולביו-טכנולוגיה (KRIBB) בסאול ועל ידי שותפים למחקר מהמחלקה למדעי החיים באוניברסיטת וונקוונג.
על אף שהמחקר שלהם עדיין בשלבים מתקדמים, הוא מבטיח צעד ראשון לכיוון מציאת חיסון מן המזון נגד מחלות נוירו-דגנרטיביות.
מחלת האלצהיימר הולכת ונפוצה במהלך השנים. סבורים כיום שהיא נגרמת על-ידי הצטברות של חלבון רעיל בלתי מסיס במוח, בטא אמילויד, שגורם למותם של תאי עצב. הפחתת הצטברותו של בטא אמליוד יכולה לעצור את התנוונותה של מערכת העצבים וכך למנוע או לעכב את פריצתה של מחלת האלצהיימר. אחד הכיוונים הוא להפעיל את המערכת החיסונית כדי שתפחית את כמותו של חלבון בטא אמילויד במוח. מטרת החוקרים לפתח חיסון בעזרת הצומח. נמצא שעגבניות הן אופציה טובה להעברת החיסון, מפני שהן נאכלות ללא טיפול בחום, אשר מפחית את הסיכון להרס הגורם החיסוני.
החוקרים שילבו גן של חלבון בטא אמילויד בעגבנייה שיוצרה ומדדו את התגובה החיסונית על עכברים. בדיקות דם הראו תגובה חיסונית חזקה, תוך יצירת נוגדנים לחלבון האנושי הזר. התגובות מעודדות, נמסר, אך עדיין המלאכה רבה.