מי שביקר בפברואר האחרון בתערוכת "פרוט לוגיסטיקה" בברלין, נתקל בחציל המפוספס המיוחד במראהו, והנה מגדלים מוצר זה, המיובא על-ידי חברת סולי, גם בישראל. בשלב זה המדובר בזרעים שהובאו לצורך תצפית, המתבצעת בשני משקים: אצל האחים כהן בחוות שקמים ואצל אמיר קובאני בגני יוחנן. מוצר זה יהווה גיוון נוסף לסל הירקות בישראל.

עומר זידאן מוסר, כי מניסיון ראשוני בלבד, הזן נמצא בעל טעם טוב, לא סופג שמן בטיגון, והפרוסות נשמרות במצב קריספי לאחר הטיגון. כנראה היבולים של הזן המפוספס נמוכים בהשוואה לחצילים מהזן קלסיק ודומיו, כי לזן פירות קטנים יותר, ומשקלם נמצא בטווח של כ-250-200 גרם ליחידה.

בשנה הבאה מקווים לשווק אותו מסחרית.